Saigon house takes vertical garden route to keep out baking sun

A Saigon house that faces the west uses a vertical garden as a shield against the sun and urban pollution.

0
4

A Saigon house that faces the west uses a vertical garden as a shield against the sun and urban pollution.

Located on a 37-square-meter plot in Ho Chi Minh City, the house faces sunlight from the west and is surrounded by many other tube houses with inedequade urban greenery. The homeowners, working in the the art industry, want to have a house to show their love for the nature without hurting the neighborhood context.

Located on a 37-square-meter plot, the house is closely surrounded by many others in an area that has little urban greenery. The homeowners, all artists, wanted to have a house to show their love for nature and plants.

Potted plants are placed on a hanging system of the facade, prevents harsh sunlight and dust in the afternoon and protects homeowners privacy. Thanks to this shield, the interior space is cooler, quieter and more private.

Potted plants cover the facade, keeping out heat and dust and protecting occupants’ privacy. And it seems to work since the interior is cooler.

A closer look at the hanging garden.

A closer look at the vertical garden.

The separation in interior space is reduced by minimizing solid brick walls, helping homeowners connect with other and the natures through large windows and doors.

Brick walls are minimized, helping the homeowners connect with others and nature through large windows and doors.

The four-storey house can be filled with sunlight easily, thanks to glass doors and windows.

Glass doors and windows allow sunlight to enter the house.

People can gather easily and they will feel as close and familiar as their childhood home, which was a large one-storey house without separated rooms.

People can gather like they did in their childhood home, a large one-storey house without individual rooms.

Minimalist bedroom with a green view.

Minimalist bedroom with a green view.

Photos by Hiroyuki Oki

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here